De schatten van Le Bono

Het was niet de eerste keer dat we in Le Bono waren. En toch ontdekten we vele nieuwe, prachtige plekjes die we eerder niet gezien hadden. Soms moet je langer of vaker op een plek komen om al het moois te ontdekken.

Rondlopen in het haventje is een prettige ervaring. Je ziet de oude en de nieuwe brug; de verbindingsweg naar Auray. Deze oude brug is nog niet lang geleden in ere hersteld en is nu een wandel- en fietsbrug geworden.


Als je vanaf Le Bono oversteekt en je gaat meteen na de oude brug rechts het pad op langs het water, en je loopt 10 minuten door, ontdek je een schitterend scheepskerkhof.Ga je links i.p.v. rechts, na de oude brug en je loopt een stukje door, dan kom je bij een heel andere begraafplaats uit: Les Jardins de Mémoire. Het is eigenlijk geen begraafplaats maar een terrein met 'geheugenbomen' waar de as van de overledene een plekje heeft gekregen. Het zijn allerlei verschillende bomen. In en om de bomen hangen, staan en liggen herinneringen aan de overledene. Vaak staat er een stoeltje of bankje bij, zodat je de tijd kunt nemen en over het water van de Golfe du Morbihan kunt staren. Een bijzondere plek.

Reacties